CookVinus - receptek mindenkinek

Karfiol alapú GLUTÉNMENTES pizza

2015. december 08. - CookVinus

Egy rövid kihagyás után, a decembert az első gluténmentes receptünkkel indítjuk, méghozzá egy amúgy kedvenc étellel: a pizzával! A recept nagy előnye, hogy sem az alaphoz, sem pedig a paradicsom szószhoz nem használtunk semmilyen glutén tartalmú hozzávalót, így a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

Amit így elöljáróban mondanánk, hogy a "tészta" állaga nem lesz olyan, mint a hagyományos pizzának, de így is nagyon ízletes.

Hozzávalók

A pizza alaphoz

  • 1 db karfiol 
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 1 ek oregano
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors

A pizzaszószhoz (kb 1 liter)

  • 2 ek oliva olaj
  • 1 vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 tk szárított chili
  • 3*400 g-os paradicsom konzerv
  • 5 levél bazsalikom, felaprítva
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és tegyél a pizzasütő lapra (vagy bármilyen laposabb sütőbe tehető tálcára) sütőpapírt, a leragadás elkerülése érdekében. Amíg a sütő melegszik, addig a karfiolt szedd virágaira és egy konyhai robotgép vagy trumixgép segítségével addig keverd, amíg száraz rizs állagú nem lesz. Helyezd egy műanyag tálba és add hozzá a fűszereket, a 3 tojást és keverd össze az egész masszát, majd a kezeddel formálj gömböt belőle. Tedd rá a sütőlapra és formálj belőle pizza formát, de figyelj hogy a szélei kicsit vékonyabbak legyenek. Süsd elő a tésztát kb 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. 

Eközben elkészítjük a pizzaszószt is. Melegítsd fel az olajat egy lábasban, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és chilit, majd pirítsd addig míg a hagyma aranybarna nem lesz.Add hozzá a bazsalikomot, paradicsomot, sót és borsot, majd egy fakanál segítségével nyomd szét a paradicsomokat a tálban. Vedd lejjebb a lángot  és 20 perc folyamatos keverés után kész is.

Miután kivetted a pizza alapot tedd rá a paradicsom szószt és a választott feltéteket (mi ruccolát, paradicsomot, camabert és mozzarella sajtot választottunk, de ez ízlés szerint változtatható). Ezután tedd vissza a pizzát a sütőbe és süsd még 5-10 percig, majd pedig már tálalható is.

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr58148864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása