A mai receptünk egy nagyon könnyen és olcsón elkészíthető egytálétel, amit kedvünk szerint csinálhatunk curryvel és mustárral, chilivel és erős paprikával, vagy akár szerecsendióval és sajttal.
Hozzávalók:
- olaj
- 1 vöröshagyma
- fél kg csirkemell filé
- só
- bors
- curry
- fél liter főző tejszín
- mustár
- rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db kaliforniai paprika (bármilyen színű)
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, és olajban megdinszteljük. Ezután a csirkehúst apró kockára/csíkokra vágjuk és beletesszük a hagymába. A húst fehéredésig főzzük, megfűszerezzük (só, frissen őrölt bors, curry), majd beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a mustárt.
Ezután hozzárakjuk a rizst. Ha a rizs megpuhult, akkor beleaprítjuk a petrezselyemzöldet és kész is a tejszínes-currys csirkénk.
Ha a lágy ízek helyett inkább karakteresebb, csípősebb ételre vágyunk, akkor a tejszín és mustár helyett chilivel és kevés fűszerpaprikával ízesítsük.
De igazából ez egy olyan étel, aminek a főzése közben szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és a curryt szerecsendióval, a tejszínt sajttal, a petrezselymet pedig más zöldfűszerrel is helyettesíthetjük.
Jó étvágyat és főzőcskézést kívánunk!