CookVinus - receptek mindenkinek

Tejszínes-currys csirke

2015. november 16. - CookVinus

A mai receptünk egy nagyon könnyen és olcsón elkészíthető egytálétel, amit kedvünk szerint csinálhatunk curryvel és mustárral, chilivel és erős paprikával, vagy akár szerecsendióval és sajttal.

20151101_145451.jpg 

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 vöröshagyma
  • fél kg csirkemell filé
  • bors
  • curry
  • fél liter főző tejszín
  • mustár
  • rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db kaliforniai paprika (bármilyen színű)

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, és olajban megdinszteljük. Ezután a csirkehúst apró kockára/csíkokra vágjuk és beletesszük a hagymába. A húst fehéredésig főzzük, megfűszerezzük (só, frissen őrölt bors, curry), majd beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a mustárt.

Ezután hozzárakjuk a rizst. Ha a rizs megpuhult, akkor beleaprítjuk a petrezselyemzöldet és kész is a tejszínes-currys csirkénk.

Ha a lágy ízek helyett inkább karakteresebb, csípősebb ételre vágyunk, akkor a tejszín és mustár helyett chilivel és kevés fűszerpaprikával ízesítsük.

De igazából ez egy olyan étel, aminek a főzése közben szabadon engedhetjük a fantáziánkat, és a curryt szerecsendióval, a tejszínt sajttal, a petrezselymet pedig más zöldfűszerrel is helyettesíthetjük.

Jó étvágyat és főzőcskézést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr298084956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása