CookVinus - receptek mindenkinek

Csoki szuflé egyszerűen

2015. október 29. - CookVinus

Egy kis édességgel szeretnénk Nektek kedveskedni, hiszen, mint tudjuk, a csokitól boldogabbak lehetünk. :) Ismét egy egyszerű, de ugyanakkor szuper receptet hoztunk el hozzátok. Bármikor kisegíthet a bajból, ha esetleg váratlan vendégek toppannának be, hiszen mindössze 20 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint porcukor

Először a vajat olvasztjuk fel vízgőz felett, amelyhez szükségünk lesz egy lábosban vízre. Ezt felforraljuk a megfelelő hőfokra és a fölé helyezünk egy másikat, amiben a vajat olvasztjuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a kis darabokra tört csokoládét, és az 5 tojássárgáját, majd addig forraljuk, amíg egy sűrű állagú masszát nem kapunk. A szétválasztott tojásoknak a fehérjéjét a csipet só társaságában kemény habbá verjük, amelyet szintén a csokis sűrű masszához adunk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és az ízlés szerinti porcukor mennyiséget. Az így kapott masszát én „muffinsütő” formába szoktam tölteni, amelyet előtte kivajazok. A végén így tökéletesen kivehető belőle a sütemény, de természetesen egyéb tűzálló edényekbe is bele lehet tölteni. A sütőt 240 fokra kell előmelegíteni, majd betenni a formákba töltött masszát. 5 percet után már kész is van, de érdemes utána várni még pár percet és csak utána tálalni, mert így lesz a legfinomabb.

Nagyon figyeljünk a sütés hőfokára illetve időtartamára, mert csak így lesz folyós a belseje a süteményünknek.

Hideg vanília fagylalttal, gyümölcs lekvárral vagy kompóttal és tejszínhabbal a legfinomabb.

Jó sütögetés és jó étvágyat kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr728033726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása