CookVinus - receptek mindenkinek

Besameles rakott brokkoli

2015. október 11. - CookVinus

Vasárnapra el is készültünk számotokra a következő receptünkkel, ami nem más, mint a besameles rakott brokkoli.

Most csináltam először ilyet, remélem Nektek is ízleni fog! :)

Hozzávalók:

besameleleje1.jpg

A rakott brokkolihoz:

  • Egy csirkemell (kb. fél kiló)
  • Egy nagyobb brokkoli
  • Olívaolaj
  • Rizs (2 bögrényi)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 vöröshagyma
  • Egy csipet tárkony
  • Bors

A besamelhez:

  • 7 dl tej
  • 7 dkg margarin
  • 7 evőkanál liszt
  • Egy csipet szerecsendió

Elkészítés:

Először a hagymát kockázzuk fel, majd kezdjük el megpirítani kis lángon. Eközben kezdjük el kifőzni a rizst is.

A húst felkockázom, majd összekeverem az üvegesre pirult hagymával, és ízlés szerint sózom, borsozom, ezen felül rakok rá egy csipet tárkonyt is.

Felteszek vizet főni, majd ha felforrt, a brokkolit addig főzöm benne, amíg teljesen meg nem puhul. A brokkolit érdemes kisebb darabokra vágni előtte, hogy gyorsabban megpuhuljon.

Amint a hús szépen megpirul, és a rizs is elkészült, összekeverem a kettőt, és kicsit félreteszem.

Elkezdjük elkészíteni a besamelt is, amihez először a vajat felhevítem, majd a lisztet adagolom hozzá (figyeljetek rá, hogy folyamatosan kell kevergetni). Folyamatos kevergetés mellett pirítom, amíg aranybarna nem lesz. Ezt követően apró adagokban hozzáöntöm a tejet, hogy ne legyen csomós (folyamatos kevergetés!). 1-2 perc kevergetés után leveszem a tűzhelyről.

Előveszek egy nagyobb tepsit, aminek az aljára öntök egy kis olajat. Ezután az aljára kerül a rizses hús, erre jön az időközben apróbb darabokra vágott főtt brokkoli, teszünk rá egy kis reszelt sajtot, majd jön a besamel, és a legtetejére is reszelt sajt.

Lefedés nélkül betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd addig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul.

besamelvege1.jpg

Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem nektek is tetszeni fog :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr517948112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása