CookVinus - receptek mindenkinek

Baszk csirke chorizóval

2015. október 24. - CookVinus

A hosszú hétvégére egy baszk specialitással készültünk, amely a magyar paprikás csirke egzotikus rokona. A Baszkföld a világ egyik kiemelkedő kulináris központja, amit jól mutat, hogy a 186 ezer fős San Sebastian-nak 8 Michelin-csillagos étterme van, összesen 15 csillaggal. Próbáld ki te is a baszk konyhát ezzel a könnyen elkészíthető és ínycsiklandozó csirkével!

 

20151018_145350.jpg

 

Hozzávalók:

15 dkg chorizo vagy magyar paprikás kolbász
3 egész csirkecomb 
1 kaliforniai paprika 
1 fej lila hagyma 
1 gerezd fokhagyma 
2 nagy ág vagy szárított kakukkfű
1 kis doboz koktélparadicsom vagy 40 dkg paradicsom
2 dl száraz fehérbor 
friss vagy szárított bazsalikom 
olívaolaj 
édes nemes fűszerpaprika 
só 
bors 
kenyér/bagett/rizs

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázzuk és a serpenyőbe tesszük, átsütjük, majd kivesszük. A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megpirítjuk a kolbász kisült zsírján, majd kivesszük a serpenyőből.

A felaprított hagymát, fokhagymát, paprikát, a serpenyőbe tesszük, dinszteljük, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a felvágott paradicsomokat is.

Visszatesszük a csirkecombokat és a kolbászokat. A hús fél óra alatt megpuhul. Végezetül fűszerpaprikával fűszerezzük.

Mártogatós étel lévén a bagett vagy kenyér illik hozzá a legjobban köretként, de rizzsel is tálalható.

Egy könnyen elkészíthető, nagyon finom és laktató ételről van, így csak ajánlani tudjuk a kipróbálását.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr48013847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása