CookVinus - receptek mindenkinek

Kagylótészta spenótos csirkeraguval

2015. november 11. - CookVinus

Soron következő receptünket azoknak ajánljuk, akik egyszerre szeretnének egy kicsit különlegesebb ízvilágot kipróbálni, és akár két napra is eleget szeretnének főzni.

spenotos_oriaskagylo2.jpg

Elkészíteni természetesen könnyű, egyedül az előkészületek igényelnek kicsit több időt :)
Nagy előnye, hogy laktató, sokat lehet belőle egyszerre elkészíteni, és tényleg nem egy mindennapi ételt kapunk a végén!

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg spenót (leveles)
  • 40 dkg cottage cheese
  • 50 dkg óriás kagylótészta
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma 

 

Első lépésként felkockázzuk a vöröshagymát, majd feltesszük olajra, amin megdinszteljük. Eközben megtisztítjuk a csirkemellet, felvágjuk lehetőleg nagyon apró kockákra, majd ezt is megpirítjuk a hagymával összekeverve.

A spenótot megmossuk, majd felvágjuk apróbb darabokra, és ezt is rátesszük a húsra. Hagyjuk, hogy megfonnyadjon (nem kell aggódni, ha elsőre soknak tűnik a spenót, nagyon össze fog esni), majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, végül belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát is.

 Ezt követően levesszük a tűzről, és belekeverjük a cottage cheese-t is. Ideális esetben ez megfelelő sűrűségű lesz, de ha úgy érezzük, hogy túl híg a ragu leve, akkor tehetünk bele 1 evőkanál lisztet is, és ezt is belekeverhetjük.

Az óriás kagylótésztát sós vízben kifőzzük lehetőleg "al dente", azaz fogkeményre, de a tökéletes tészta elkészítéséhez látogassátok meg a Barilla honlapját, ahol további tippekkel segítenek :) 

Ha ez mind megvan, akkor egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, majd itt jön a trükkös rész, ugyanis az eredeti receptben a kagylótésztát meg kellene egyesével tölteni a raguval, és úgy a tepsibe helyezni, de éppen lustának érezzük magunkat, akkor az összes tésztát (lehetőleg nyílással felfelé) behelyezzük a tepsibe, majd az egészre rátesszük a kész ragut (egyenletesen elosztva).

A végén az egészet megszórjuk a füstölt sajttal, majd 250°-ra előmelegített sütőbe betesszük, és ideális esetben 8 percig, de egyébként a sajt megpirulásáig sütjük a tésztát.

Jó étvágyat hozzá, és reméljük meghoztuk a kedvet egy újabb étel kipróbálásához :)
Sose felejtsétek, hogy merjetek kísérletezni, egy recept sincs kőbe vésve!

spenotos_oriaskagylo1.jpg


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr408071756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása