CookVinus - receptek mindenkinek

Kagylótészta spenótos csirkeraguval

2015. november 11. - CookVinus

Soron következő receptünket azoknak ajánljuk, akik egyszerre szeretnének egy kicsit különlegesebb ízvilágot kipróbálni, és akár két napra is eleget szeretnének főzni.

Elkészíteni természetesen könnyű, egyedül az előkészületek igényelnek kicsit több időt :)
Nagy előnye, hogy laktató, sokat lehet belőle egyszerre elkészíteni, és tényleg nem egy mindennapi ételt kapunk a végén!

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg spenót (leveles)
  • 40 dkg cottage cheese
  • 50 dkg óriás kagylótészta
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma 

 

Első lépésként felkockázzuk a vöröshagymát, majd feltesszük olajra, amin megdinszteljük. Eközben megtisztítjuk a csirkemellet, felvágjuk lehetőleg nagyon apró kockákra, majd ezt is megpirítjuk a hagymával összekeverve.

A spenótot megmossuk, majd felvágjuk apróbb darabokra, és ezt is rátesszük a húsra. Hagyjuk, hogy megfonnyadjon (nem kell aggódni, ha elsőre soknak tűnik a spenót, nagyon össze fog esni), majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, végül belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát is.

 Ezt követően levesszük a tűzről, és belekeverjük a cottage cheese-t is. Ideális esetben ez megfelelő sűrűségű lesz, de ha úgy érezzük, hogy túl híg a ragu leve, akkor tehetünk bele 1 evőkanál lisztet is, és ezt is belekeverhetjük.

Az óriás kagylótésztát sós vízben kifőzzük lehetőleg "al dente", azaz fogkeményre, de a tökéletes tészta elkészítéséhez látogassátok meg a Barilla honlapját, ahol további tippekkel segítenek :) 

Ha ez mind megvan, akkor egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, majd itt jön a trükkös rész, ugyanis az eredeti receptben a kagylótésztát meg kellene egyesével tölteni a raguval, és úgy a tepsibe helyezni, de éppen lustának érezzük magunkat, akkor az összes tésztát (lehetőleg nyílással felfelé) behelyezzük a tepsibe, majd az egészre rátesszük a kész ragut (egyenletesen elosztva).

A végén az egészet megszórjuk a füstölt sajttal, majd 250°-ra előmelegített sütőbe betesszük, és ideális esetben 8 percig, de egyébként a sajt megpirulásáig sütjük a tésztát.

Jó étvágyat hozzá, és reméljük meghoztuk a kedvet egy újabb étel kipróbálásához :)
Sose felejtsétek, hogy merjetek kísérletezni, egy recept sincs kőbe vésve!




 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/8071756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása