CookVinus - receptek mindenkinek

Csirke Tikka Masala

2015. október 15. - CookVinus

A mai receptünkkel szeretnénk kicsit indiai ízekkel megfűszerezni az életeteket, így egy szintén többször elkészített és jól bevált recepttel készültünk: íme a Csirke Tikka Masala.

Nem ez a leggyorsabb és legegyszerűbb recept, de határozottan megéri, sosem marad másnapra! :)

Vigyázat: enyhén csípős!

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kg csirkemell

Pác:

  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 2 ek. citromlé
  • 2 tk. őrölt fűszerkömény
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. só
  • 1 ujjnyi gyömbér apróra vágva/1 tk őrölt gyömbér

Szósz:

  • 1 ek. sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db kimagozott chili paprika apróra vágva
  • 2 tk. apróra vágott petrezselyem levél
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. őrölt paprika
  • 1 tk. garam masala
  • Fél tk. só
  • 3 dl sűrített paradicsom szósz
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Vágd fel a csirkemellet kb. 2x2 cm kockákra, amit az összekevert pácban 1-1,5 órára hagyd állni (de akár már előző nap is összekészítheted).

A bepácolt húsról papírtörlővel itasd le kicsit a pácot (papírtörlő hiányában próbáld meg minél jobban lerázogatni a felesleges pácot), majd (grill)serpenyőben süsd meg kb. 10 percig. Az elkészült húsokat vedd ki egy tányérra, és kicsit tedd félre pihenni.

A szósz elkészítéséhez közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit és 1 percig párold. Keverd hozzá a fűszerköményt, a fűszerpaprikát, a petrezselymet, a garam masalát és a sót, majd végül a sűrített paradicsomszószt is. Az így alakult keveréket 15 percig főzd össze. Add hozzá ezután a főzőtejszínt, keverd el, és további 5 percig főzd.

A már elkészült húsokat keverd el a szósszal és ismételten főzd 5 percig.

Rizzsel (ha lehet Basmati) és/vagy  előmelegített pitával tálald.

Jó étvágyat! ;) Reméljük éppen annyira fog ízleni, mint nekünk!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr177965820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása