A mai receptünkkel szeretnénk kicsit indiai ízekkel megfűszerezni az életeteket, így egy szintén többször elkészített és jól bevált recepttel készültünk: íme a Csirke Tikka Masala.
Nem ez a leggyorsabb és legegyszerűbb recept, de határozottan megéri, sosem marad másnapra! :)
Vigyázat: enyhén csípős!
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kg csirkemell
Pác:
- 2,5 dl natúr joghurt
- 2 ek. citromlé
- 2 tk. őrölt fűszerkömény
- 2 tk. fűszerpaprika
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 tk. őrölt fekete bors
- 1 tk. só
- 1 ujjnyi gyömbér apróra vágva/1 tk őrölt gyömbér
Szósz:
- 1 ek. sótlan vaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db kimagozott chili paprika apróra vágva
- 2 tk. apróra vágott petrezselyem levél
- 1 tk. őrölt fűszerkömény
- 1 tk. őrölt paprika
- 1 tk. garam masala
- Fél tk. só
- 3 dl sűrített paradicsom szósz
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Vágd fel a csirkemellet kb. 2x2 cm kockákra, amit az összekevert pácban 1-1,5 órára hagyd állni (de akár már előző nap is összekészítheted).
A bepácolt húsról papírtörlővel itasd le kicsit a pácot (papírtörlő hiányában próbáld meg minél jobban lerázogatni a felesleges pácot), majd (grill)serpenyőben süsd meg kb. 10 percig. Az elkészült húsokat vedd ki egy tányérra, és kicsit tedd félre pihenni.
A szósz elkészítéséhez közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit és 1 percig párold. Keverd hozzá a fűszerköményt, a fűszerpaprikát, a petrezselymet, a garam masalát és a sót, majd végül a sűrített paradicsomszószt is. Az így alakult keveréket 15 percig főzd össze. Add hozzá ezután a főzőtejszínt, keverd el, és további 5 percig főzd.
A már elkészült húsokat keverd el a szósszal és ismételten főzd 5 percig.
Rizzsel (ha lehet Basmati) és/vagy előmelegített pitával tálald.
Jó étvágyat! ;) Reméljük éppen annyira fog ízleni, mint nekünk!