CookVinus - receptek mindenkinek

Rántotta, tortillába zárva

2015. november 22. - CookVinus

Ezen a héten egy hétköznapi ételt szeretnénk nektek bemutatni, amelyet nagyon könnyen fel lehet dobni egy kis pikantériával, így máris különleges lesz. Egy jól variálható tojásrántottát fogunk nektek tortilla tésztába tölteni. Íme, a recept:

img_0171.JPG

Hozzávalók: (4 főre)

  • tortilla tészta (8db)
  • 50 dkg gomba
  • 8 tojás
  • egy kevés olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • egy marék rukkola
  • 15dkg reszelt sajt
  • 1 csomag bacon
  • 1 fej kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors egyéb fűszerek tetszés szerint

Ez az étel rendkívül könnyen variálható, kombinálható, ugyanis gondoljunk csak bele egy rántottát is hányféleképpen tudunk elkészíteni. Ezért ez az étel is csak egy ajánlás, amelyet mi csináltunk, de nyugodtan ki lehet cserélni, akár a bacont kolbászra vagy a gombát padlizsánra stb.

Lássuk akkor, hogy hogy is készül: Miután minden hozzávalót megfelelően megmostunk és összeaprítottunk elkezdődhet a főzés. Először is elkezdjük egy pici olajon pirítani az összekockázott bacont, majd miután már egy kicsi levet eresztett hozzá öntjük a vörös és újhagyma keveréket, valamint a kaliforniai paprikát. Ezeket tovább pirítjuk, majd ha kellő puhaságúak, akkor hozzátesszük a gombát, mivel a gombának jóval kevesebb idő kell. Tetszés szerint szórhatunk hozzá egy kis rukkolát, amikor belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát és megfűszerezzük. Amíg a zöldségek és a bacon egy kicsit összeállnak, közben felverjük a 8 tojást és hozzáadjuk a 15 dkg reszelt sajtot és egy csipet sót. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáöntjük a zöldséges baconhöz. Arra figyeljünk, hogy nem szabad teljesen megsütni a tojást, csak kb. félig, mivel majd a tortillába is sül egy keveset.

Ha, ezzel meg vagyunk, levesszük a főzőlapról és félretesszük egy kicsit. Előveszünk egy másik serpenyőt, ebben fogjuk majd a kész tortillákat kisütni. Egyesével megtöltjük a tortillákat a kész töltelékünkkel, majd betekerjük őket. Figyeljünk arra, hogy ne töltsük őket túl, mert sokkal egyszerűbb őket sütni, ha nem folyik ki belőle a töltelék. Ha ezzel megvagyunk, akkor ezeket egyesével egy kevés olajon a serpenyőben megforgatjuk, amíg szép barna lesz a tészta teteje.

Tálaláshoz egy kevés rukkolát, paradicsomot vagy más színes zöldséget ajánlunk Nektek, hogy egy kicsit színesítsük ezt az ételt.

Jó étvágyat kívánunk! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr808098312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása