Szép napot mindenkinek! A mai nap folyamán azoknak kedvezünk, akik szeretik keverni az édeset a sósabb ételekkel, hiszen egy gyümölcsös hús receptet ajánlunk figyelmetekbe. Elkészítése roppant egyszerű, az íze pedig édes ;)
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell
- 1 darab nagyobb, vagy 2 darab kisebb körte
- 2-3 ek méz
- só, bors, fokhagyma
Elkészítés
Először is egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat (vagy egyéb zsiradékot, amin a hús sülni fog) és melegítsük fel azt. Eközben fűszerezzük meg a csirkemelleket ízlés szerint a sóval, borssal, fokhagymával és bármivel ami ínyünkre van. Ha a fűszerezés már megfelelő, akkor helyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe és süssük őket mindkét oldalon 8-10 percig, közepes lángon. Amíg a hús sül, addig készítsük el a körtés édes varázst, amihez nem kell más mint felvágni a körtét és összekeverni a mézzel. Ezt a kis gyümölcsös szószt, ha úgy érezzük a hús már elkészült, öntsük a serpenyőbe és hagyjuk összesülni pár perc erejéig, majd vegyük le a tűzről.
Köretként krumplipürét, pirított édesburgonyát, rizst vagy zöldsalátát érdemes készíteni.
Mindenkinek nagyon jó étvágyat és főzőcskézést kívánunk!