CookVinus - receptek mindenkinek

Mézes-körtés csirkemell

2015. november 04. - CookVinus

Szép napot mindenkinek! A mai nap folyamán azoknak kedvezünk, akik szeretik keverni az édeset a sósabb ételekkel, hiszen egy gyümölcsös hús receptet ajánlunk figyelmetekbe. Elkészítése roppant egyszerű, az íze pedig édes ;)

kaja.jpg

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 1 darab nagyobb, vagy 2 darab kisebb körte
  • 2-3 ek méz
  • só, bors, fokhagyma

Elkészítés

Először is egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat (vagy egyéb zsiradékot, amin a hús sülni fog) és melegítsük fel azt. Eközben fűszerezzük meg a csirkemelleket ízlés szerint a sóval, borssal, fokhagymával és bármivel ami ínyünkre van. Ha a fűszerezés már megfelelő, akkor helyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe és süssük őket mindkét oldalon 8-10 percig, közepes lángon. Amíg a hús sül, addig készítsük el a körtés édes varázst, amihez nem kell más mint felvágni a körtét és összekeverni a mézzel. Ezt a kis gyümölcsös szószt, ha úgy érezzük a hús már elkészült, öntsük a serpenyőbe és hagyjuk összesülni pár perc erejéig, majd vegyük le a tűzről.

Köretként krumplipürét, pirított édesburgonyát, rizst vagy zöldsalátát érdemes készíteni. 

Mindenkinek nagyon jó étvágyat és főzőcskézést kívánunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr68050570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása