A szürke hétköznapokból való kiszakadáshoz hoztuk el nektek a következő levesünket, amely a tejszínes francia hagymaleves. Bátran ajánljuk nektek ezt akár egy „punnyadós” hétköznap estére vagy akár egy romantikus randevúra is.
Hozzávalók:
- 4 db közepes póréhagyma
- 1 ek olaj vagy egy kicsi vaj
- 2-3 db húsleveskocka
- 3 dl főzőtejszín
- 1,5 liter víz
- egy csipet bors
- egy csipet vegeta
- egy csipet só
- 20-30 dkg sajt
- pár szelet kenyér
Elkészítés:
Először is készüljünk elő a főzésre, vegyünk elő egy nagy lábost, egy tálat, egy vágódeszkát és egy jó éles kést. Az első lépés a póréhagyma alapos megmosása, majd felkarikázása. Egy kis olajon vagy egy kevés vajon megdinszteljük a felkarikázott hagymát, amíg szét nem esik. Miután a hagyma szétesett és a színe is egy kicsit sötétebb lett felöntjük vízzel. Fél literenként szoktam adagolni hozzá a vizet, amíg úgy nem döntök, hogy a sűrűsége megfelelő, ez egyéni ízlés kérdése. Majd a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a 3 húsleveskockát, a csipet sót, vegetát és borsot. Természetesen más fűszerrel is lehet ízesíteni kinek mi a kedvence. Miután felforraltuk a vizet és a hagyma és puhává főtt, hozzáadjuk a 3 dl tejszínt és összeforraljuk.
Mellé pirítóst ajánlok sajttal rápirítva. Kifejezetten ízletes tud lenni, ha füstölt sajtot vagy más különleges sajtot használunk a pirítóshoz.
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, és ezek mellett még rendkívül finom és laktató is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!