CookVinus - receptek mindenkinek

Carbonara

2015. november 29. - CookVinus

Erre a napos, november végi vasárnapra egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó olasz receptet hoztunk nektek.

img_20151129_115333.jpg

Hamarosan vége a hétvégének, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy már túl késő lenne nekiállni csinálni valamit ízleteset. A recept fél óra alatt elkészíthető, és az alapanyagok egyszerűek és helyettesíthetőek, így a vasárnapi zárva tartás sem okozhat gondot.

Hozzávalók (3 fő részére):

  • 2 tojás sárgája
  • penne tészta
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 10-15 dkg reszelt kemény sajt – a parmezán a legautentikusabb, de lehet reszelt trappista sajt is
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon, apróra vágva
  • 1,5l dl száraz fehérbor
  • fél leveskocka
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

Egy lábasban felrakjuk forrni a vizet a tésztának. A felaprított vagy zúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont szűz olívaolajon megpirítjuk, aztán pedig felöntjük a fehérborral.

A tejszínt, tojás sárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük és megborsozzuk. Ha az alkohol elforrt, az egészben feloldjuk a leveskockát és egy deci vízzel felöntjük, majd ezzel is pár percig forraljuk.

Amikor a tésztafőző vizünk lobogni kezd, beleborítjuk a pennetésztánkat, és amikor újraforr, visszatérünk a feltéthez. Összeöntjük a leveskockás-baconös levet a tejszínessel, és addig főzzük közepes lángon, amíg a tészta fő. Nem fog azonnal besűrűsödni, de ez nem gond, amint kikerül a tányérra és kicsit hűl, tökéletes állaga lesz. Mivel a bacon és a leveskocka is sós, valamint sós vízben kezdtük a főzést, ezért csak nagyon enyhén érdemes sózni, ha egyáltalán kell.

Tálaljuk forrón reszelt sajttal és petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr398124434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása