Erre a napos, november végi vasárnapra egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó olasz receptet hoztunk nektek.
Hamarosan vége a hétvégének, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy már túl késő lenne nekiállni csinálni valamit ízleteset. A recept fél óra alatt elkészíthető, és az alapanyagok egyszerűek és helyettesíthetőek, így a vasárnapi zárva tartás sem okozhat gondot.
Hozzávalók (3 fő részére):
- 2 tojás sárgája
- penne tészta
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
- 10-15 dkg reszelt kemény sajt – a parmezán a legautentikusabb, de lehet reszelt trappista sajt is
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szeletelt bacon, apróra vágva
- 1,5l dl száraz fehérbor
- fél leveskocka
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Egy lábasban felrakjuk forrni a vizet a tésztának. A felaprított vagy zúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont szűz olívaolajon megpirítjuk, aztán pedig felöntjük a fehérborral.
A tejszínt, tojás sárgáját és a reszelt sajtot összekeverjük és megborsozzuk. Ha az alkohol elforrt, az egészben feloldjuk a leveskockát és egy deci vízzel felöntjük, majd ezzel is pár percig forraljuk.
Amikor a tésztafőző vizünk lobogni kezd, beleborítjuk a pennetésztánkat, és amikor újraforr, visszatérünk a feltéthez. Összeöntjük a leveskockás-baconös levet a tejszínessel, és addig főzzük közepes lángon, amíg a tészta fő. Nem fog azonnal besűrűsödni, de ez nem gond, amint kikerül a tányérra és kicsit hűl, tökéletes állaga lesz. Mivel a bacon és a leveskocka is sós, valamint sós vízben kezdtük a főzést, ezért csak nagyon enyhén érdemes sózni, ha egyáltalán kell.
Tálaljuk forrón reszelt sajttal és petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!