CookVinus - receptek mindenkinek

Parmezános csirke nuggets és kólás BBQ szósz

2015. október 07. - CookVinus

Meg is érkeztünk első menő receptünkkel: parmezános panko-ba forgatott csirke nuggets és mellé kólás BBQ szósz!

Többször elkészített bevált recept, barátok örök kívánsága ;)

12087386_10205859670184236_1089187512_n.jpg

A nuggets (3 főnek):

  • fél kg csirkemellfilé
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg finomliszt
  • kb. 3 dl panko morzsa (Ez annyiban különbözik a zsemlemorzsától, hogy fehérkenyérből készül, és nagyobb darabos. Egyre elterjedtebb, minden nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni.)
  • 5 dkg reszelt parmezánsajt
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

 

Melegítsétek fel a sütőt 200 fokra. A panko morzsát terítsétek szét egy tepsiben és 7 perc alatt pirítsátok aranybarnára benne, aztán tegyétek félre.

Vegyétek fel a hőfokot 220 fokra. Verjétek fel a tojásokat, adjátok hozzá a tejfölt és egy csipetnyi sót.

A megpirított panko morzsát keverjétek össze a parmezánnal, 1 teáskanál sóval és 1 evőkanál olívaolajjal. Ízlés szerint némi fűszer is kerülhet bele (pl. kakukkfű, oregánó stb.)

A csirkemellfilét vágjátok fel tetszés szerinti méretű kockákra (kb. 2x2 cm). Következik a panírozás: 1. lisztbeforgatás, 2. tojásbaforgatás, 3. pankobaforgatás.

Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan kenjetek meg, majd tegyétek rá a husikat és mehet is a sütőbe, ahol 13 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

 

A BBQ szósz (a fenti húsmennyiséghez):

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 6 dl kóla
  • 2 babérlevél
  • 2 dl ketchup
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 teáskanál Worcheser szósz
  • bors

 

Ezzel a szósszal az a helyzet, hogy a hozzávalók mennyiségét nyugodt szível felülírhatjátok aszerint, hogy szeretnétek-e bele chiliszószt (ha nem, ketchuppal abszolút pótolható), van-e otthon szójaszósz stb. Az ízvilágban szabad kezetek van,a lényeg, hogy összesen megfelelő mennyiségű szószt tegyetek bele, hogy jó legyen az állaga. Közben kóstolgatni ér!

A folyamat:

Vágjátok fel a hagymát, kevés olajon pirítsátok aranyszínűre, aztán öntsétek rá a kólát és kezdjétek forralni.

Ha már fele mennyiségűre elpárolgott, tegyétek bele a babérlevelet, és forraljátok tovább.

Ha már csak 2-2,5 dl van a léből, adjátok hozzá a szószokat, tegyetek bele egy kis őrült borsot, és forraljátok össze.

Ha tökéletes szósz állagot szeretnétek, át lehet szűrni szitán vagy mixerrel lehet lágyabbá tenni, de szerintünk fölösleges, a kis hagymakockák tök menők benne :)

Ps.: A babérleveleket ne hagyjátok benne!

 

Első receptünk végére is értünk, próbáljátok ki, akár készíthettek mellé köretet is, de bizonyítottan jó páros "csak" a nuggets és a szósz is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookvinus.blog.hu/api/trackback/id/tr217896978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása